naslovna 3

youtubefacebooktwitter

 
 

FENG SUI POSLOVNI PROSTOR- magnet za novac

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Šta tu nije u redu? Vlasnici firme verovatno nisu proučavali feng šui, drevnu veštinu uređenja prostora, po čijim su principima nameštene sve poslovne zgrade u Kini, Japanu, Južnoj Koreji… Zašto je to toliko važno, saznajte čitajući mali vodič kroz ovu drevnu veštinu.

Položaj kancelarije 

Važno je da prostor za rad bude pravilnog oblika, kvadratnog ili pravougaonog, jer to priziva sreću. Kancelarija ne bi trebalo da bude na kraju dugog hodnika. Ovaj problem može da se reši dobrim osvetljenjem, te postavljanjem saksija sa cvećem i kačenjem zanimljivih slika duž hola. Bolje je da nameštaj bude ugrađen u zid nego pokretan, dok prostorije koje nisu pretrpane i nemaju mnogo izbočina i uglova emituju manje negativne energije.

Neophodno je obratiti pažnju i na oštre ivice uređaja i opreme, koji ne bi trebalo da budu usmereni prema zaposlenima. Optimalna pozicija za radni sto jeste ona koja je dijagonalno od ulaza koji ne bi trebalo da bude postavljen naspram vrata druge kancelarije jer će to izazvati nedostatak dobre volje i sumorno raspoloženje, sa čestim svađama i nesporazumima.

Radni sto 

Pokušajte da sto postavite tako da se nadređeni nalazi iza vas, čak i kada je u drugoj kancelariji. Izbegavajte sedenje naspram vrata, ivice stuba, zida ili ormara i nikako ne sedajte ispod krovne grede. Neka ispred vas uvek postoji prazan prostor jer će u tom slučaju prema vama slobodno teći zdrava energija. Nikada nemojte sedeti leđima okrenuti ulaznim vratima jer to privlači intrige i ogovaranje.

Iza vas uvek treba da bude čvrst zid koji će vas štititi i pružati vam potporu. Tu možete okačiti sliku planinskih vrhova ili neke moćne banke kako biste prizvali energiju novca, a pozitivan simbol je i morska kornjača, zbog dugovečnosti, fleksibilnosti i snage. Kada pronađete najbolji položaj za sto, vodite računa o tome da uvek bude dobro osvetljen i uredan. Nikada na njemu nemojte držati ostatke hrane i pića, kao ni gomile papira jer to koči dobru energiju.

Osvetljenje ublažava lošu energiju 

Jedan od najboljih “lekova” za loš oblik kancelarije jeste dobro osvetljenje. Snop svetlosti usmeren ka uglu ublažava lošu energiju. Ne treba koristiti reflektore koji su prejaki pa njihova energija iscrpljuje.

Privucite blagostanje 

Sa leve strane stola možete postaviti vazu sa cvećem ili dekorativnu figuricu zelenog zmaja. Malu stonu lampu ili kristal stavite na centar stola, ispred sebe.

Metalni zvnočići 

Ukoliko želite da aktivirate segment karijere, obavezno nabavite metalno zvonce, kako biste aktivirali severoistočnu stranu koja pomaže u komunikaciji mnogim ljudima koji mogu biti od pomoći. Ukoliko se ovde nalaze vrata, postavite ih na njih. To je naročito dobro ukoliko se radi o vratima prodavnice, butika i sl…