naslovna 3

youtubefacebooktwitter

 
 

NAKIT I BOJE ZA HOROSKOPSKE ZNAKOVE

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

On ima boju krvi i zato je bio korišćen protiv krvarenja, za tonus srca i mozga. Štiti od otrova, anemije i lošeg raspoloženja. To je kamen zaljubljenih jer raspaljuje i čuva ljubav. Ako potamni upozorava vlasnika da mu prete nemili dogadjaji. Vraća se svojoj normalnoj boji kada je opasnost prošla. Važno je nositi ga u kontaktu sa telom. Prsten bi trebao da bude napravljen tako da dozvoljava kamenu neprestani kontakt sa prstom osobe.

 

BIK

Safir. Bikovi vole ružičastu, smaragdnu, belu i nežno žutu boju. Safir je kamen Venere i u sebi krije magičnu i duhovnu moć. Osobu koja ga nosi na sebi vodi u neslućene daljine. Srce postaje jednostavno, čisto. On daje pristojno ponašanje, vernost u ljubavi i štiti od ljutnje moćnih ljudi. Rasteruje zle misli, nosi sreću onima koji žive čisto i jednostavno. Simbol je mira i sloge. Ako ga nosi seksualno uznemirena osoba gubi sjaj i otkriva prevaru.

BLIZANCI

Boja je žuta i narandžasta. Kamen koji odgovara blizancima je jaspis, koji je poznat kao vrhunski negovatelj. On neguje i podržava u periodima stresa i donosi mir. On podseća ljude da pomažu jedni drugima. Donosi rešenost u svim poduhvatima i daje hrabrost, da se energično uhvatite u koštac sa problemima. Podstiče iskrenost prema sebi i pruža neophodnu podršku tokom konflikata. Pomaže brzo razmišljanje i podstiče organizacione sposobnosti, i sprovođenje projekata u delo do kraja. Stimuliše maštu i pretvara ideje u delo. Nosi se u dodiru sa kožom.

RAK

Voli belu i srebrnu boju. Rakovima odgovara biser. Biseri simbolizuju ono najbolje u nama, čistoću, iskrenost, mudrost i integritet. Oni nas potsećaju da hodamo sa dostojanstvom. Biseri ne samo što obezbeđuju ogledalo da možemo da vidimo naš sopstveni odraz, već nam daju uvide u to kako se mi zapravo prikazujemo drugima. Biseri stimulišu žensku, jin stranu u čoveku i pomažu samoprihvatanje. Oni podižu duh i čine da se osećate mirni i spokojni. Simbolika bisera je značajna. Zrno peska se vremenom transformiše u objekt neviđene lepote. Svojim skromnim početkom biseri označavaju čisto srce i nevinost i pomažu nam da stupimo u kontakt sa našom nepomućenom suštinom.

LAV

Boja Lava je zlatno žuta, narandžasta. Kamen Lava je dijamant. Dijamant reprezentuje vernost, ljubav, čistoću, nevinost. Dijamant se koristi da otkloni praznine u auri i da ih ispunjava sa čistom i ljubećom energijom. On inspiriše kreativnost, genijalnost, inventivnost, inspiraciju, veru, izdržljivost i pomaže u manifestovanju obilja u svim oblastima života. Dijamant označava punoću sebe. To je najtvrđi mineral od svih, kao i najvredniji zbog svoje lepote, čistoće, i osobina prelamanja svetlosti. Dijamant donosi čistoću i čisto, pozitivno rešenje problema koji nas muče, pogotovo ako smo voljni da priznamo naše pogrešne pristupe ili nerealistična očekivanja.

DEVICA

Boja Device je bela, svetloplava i siva. Ahat je kamen device. To je kamen opuštanja, mira, pročišćenja, ravnoteže, meditacije, vitalnosti, uzemljenja, smanjuje bol, balansira jin i jang energiju, stimuliše analitičke sposobnosti, budi skrivene latentne talente, jača vid, pomaže kod stresa, stabilizuje auru. Ahat pojačava fizičku brzinu, u trčanju, maratonu, atletici. Deluje na pluća, krvne sudove, limfni sistem, probavu, anoreksiju itd.

VAGA

Boja Vage su svi tonovi plave boje od svetloplave do sivoplave. Nakit vage je opal. Opal jača volju za životom, povezuje se sa ljubavlju i strašću, žudnjom i zaljubljivanjem. To je zavodljiv kamen, koji intenzivira emotivna stanja i oslobađa inhibiciju. Pokazuje kakva su bila emotivna stanja osobe u prošlosti i podstiče ispoljavanje pozitivnih emocija. Donosi vernost, odanost i spontanost.

ŠKORPION

Boja Škorpiona je crna, crvena, ljubicasta i tamnozelena. Nakit koji je vezan za samog škorpiona treba da se bazira na Mesečevom kamenu. Nošenje mesečevog kamena navodno poboljšava intuiciju i osetljivost prema drugima. On iz svog nosioca na površinu izvlači njegove prirodne osobine, bez obzira na to da li su pozitivne ili negativne. Kažu da ublažava stres, nervozu, poremećaj hormona ili menstrualnog ciklusa, daje emotivnu ravnotežu. Svog nosioca čini fleksibilnijim i navodi ga da se prepusti životu. Svima, naročito vodenim znacima, pomaže da se pomire sa nežnijom, ženskom stranom u sebi.

STRELAC

Boja Strelca je tirkizna, kobaltno plava i purpurna. Kamen je Ametist. Ametist je kamen duha, ljubičasta boja je inače boja duha i spiritualnosti. To je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svesnosti, meditativnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobražaja. Unosi mir i harmoniju. Pomaže u učenju svih stvari koje su spiritualne, mistične, psihičke. Budi intuiciju, unosi mir i jasnoću. Olakšava kompulzivno opsesivna ponašanja. Dobar je detoksikator. Pomaže vizije i otkrovenja.

JARAC

Boja: sve varijante crne, boja leda, slonovače, purpurno crvena. Nakit treba da se bazira na oniksu. Oniks oslobađa od tuge, donosi dobru sreću i prepoznavanje lične snage. Crni oniks pomaže pri savlađivanju raznih izazova u životu, posebno ako se radi o nedostatku energije i iscrpljenosti. Ovo je vaš rezervoar životne energije i optimizma. Pruža podršku u teškim ili zbunjujućim okolnostima i u periodima teškog mentalnog ili fizičkog stresa. Podstiče krepkost, postojanost i izdržljivost. Oniks je mentalni tonik koji ublažava paralizujuće strahove i brige. Donosi dar mudrog odlučivanja. Fizički – deluje na kožu, štiti od gljivica, upala, gnojnih rana i osipa. Poboljšava krvotok i perifernu cirkulaciju. Koristan je za zube i kosti.

VODOLIJA

Voli električno plavu boju u svim nijansama, kobaltnu, zelenu poput vode. Nakit treba da sadrži uglavnom akvamarin. Akvamarin je kamen hrabrosti i mira, pojačava intelektualno rezonovanje, pomaže pri procesu učenja, produbljuje ljubav i partnerske odnose. Akvamarin je svetlo plava do plavo zelena varijanta berila, staklastog sjaja. Akvamarin leči grlo, disajne puteve, bronhitis, natečene žlezde, plućne bolesti. Povoljno deluje na živce, štitnu i limfne žlezde, sprečava zakrečenje arterija i senilnost. Akvamarin je nežan kristal koji dobro čisti auru.

RIBE

Boje: ciklama roza, zumbul plava, srebrna, bela. Sam nakit bi trebao da sadrži fluorit. Fluorit je kamen zaštite i stabilizacije, koristan za uzemljenje i harmonizaciju spiritualnih energija. Fluorit pojačava intuitivne sposobnosti, veze između ljudskog uma i univerzalne svesnosti. Kao nadogradnja ovome fluorit omogućava da se intuitivni uvidi usidre u fizičku stvarnost koordinirajući fizičke i metafizičke osobine. Ubrzava duhovno buđenje, povećava samopouzdanje.